Cabinet De Istorie

Elevii Scolii Gimnaziale Borsa se pot bucura in actul instructiv educativ și de un cabinet de istorie atrăgător, care cu siguranță va dezvolta imaginația și pofta de învățare. Cabinetul de istorie, situate in Cladirea B (Scoala Noua) este dotat cu tehnologie de ultimă generație: wireless, software educațional, laptop, tablete pentru fiecare banca, cameră web pentru videoconferință.

În cabinetul de istorie se desfasoara în primul rând lecțiile la disciplina istorie dar și la alte discipline precum și alte activități educaționale ce au loc în cadrul școlii. Cabinetul de istorie este si sediu Cercului de istorie I. H. Crisan (marele istoric si arheolog originar din comuna Borsa).

Cercul de istorie funcţionează la nivelul Şcolii Gimnaziale Borsa, fiind alcătuit din elevii care manifestă înclinaţii şi interes deosebit pentru cercetarea şi cunoaşterea istoriei. Nevoia unui Cerc de istorie, care să coaguleze energii pozitive şi să transpună în practică iniţiative ale elevilor, dar şi ale cadrelor didactice, este una evidentă.

Cercul de istorie va urmări, prin activităţile derulate valorificarea tradiţiilor istorice şi culturale autentice