Celebram Grecia Antica

La finalul unitatii de invatare-Grecia Antica, elevii clasei a V-a au celebrat societatea greceasca din antichitate prin bucatarie specifica Greciei Antice, muzica greceasca si cunoasterea vietii de zi cu zi din Grecia Antica.

Intr un cadrul deosebit, la Cafeneaua literara, pentru prima oara s-au pregatiti si s-au copt clatite, originare din Grecia, am ornamentat peste cu lamaie, am gusta ciorba de pui a la grec cu lipie, si am servit ceaiuri specifice Greciei. Am baut suc de struguri, mult mai apropiat de ceea ce au baut grecii antici.

Fiecare elevi a primit o scrisoare, venita din trecut, prin care reprezentanti ai claselor sociale din Grecia Antica se prezinta. Societatea modernă îi datorează mult Greciei antice. Tipul de viață pe care l-au dus grecii antici, sistemul lor de credință și chiar modul în care au creat clădiri au lăsat amprente de durată care pot fi văzute și astăzi.

Pentru mulți, Grecia antică este considerată a fi leagănul civilizației occidentale. Aruncând o privire asupra modului lor de viață, este posibil să vedem unele asemănări cu lumea de astăzi, precum și unele dintre tradițiile ce s-au păstrat. Faptul că oamenii trăiesc în democrație, și faptul ca votează, citesc folosind un alfabet și se bucură de olimpiade la fiecare doi ani, este datorat vechilor greci.