Centrul de documentare si informare

„Cititul e una din marile bucurii ale vieții și printre puținele vicii care nu trebuie pedepsite (…) A citi înseamnă a învăța (în dublu sens: a te instrui și a înțelege).”
Nicolae Manolescu

„Cafeneaua Literară” din cadrul Centrul de documentare si informare este o initiativa care isi are originea în dorința, mai bine zis nevoia, de a împărtăși, elevii intre ei experiența lecturii. Lectura este despre noi, despre cine suntem. Lectura înseamnă eliberare, înseamnă curajul de a ridica vocea și de a critica, înseamnă capacitatea de a gândi singuri, de a gândi profund, de a ne asuma ceea ce gândim, de a alege și a înțelege cine suntem noi de fapt.
Fiind totusi o scoala, elevii vor fi invitati cel putin o data pe luna la un ceai, o ciocolata calda sau un capuccino, intr un mediu placut in cadrul Centrului de documentare si informare. In cadrul CDI, in urma parcurgerii materiei unei unitati de invatare (mai ales la istorie), elevii intra in lumea cunoasterii culturii si civilizatiei. Ei pregatesc mancaruri specifice pentru popoarele studiate, se relaxeaza studiile articole despre temele abordate si asculta muzica specifica.
Daca poposesti in cadrul CDI, ai posibilitatea sa ti pregatesti o ciocolata calda, un cappuccino sau un ceai, oferite in mod gratuity de scoala, iar in schimb, petreci timp la cafenea, discutand diferite teme pe baza cartilor saua rticolele citite. In fiecare saptamana, cel putin o clasa, insotita de invatatori/educatoare sau diriginte intra in lumea fascinanta a cartilor